Min första debatt | Kan moral existera utan Gud?

För några veckor sedan blev jag inbjuden av Svenska Apologetiksällskapet att delta i en debatt kring religion och moral. Jag har länge velat prova att debattera, jag blev glad över frågan och tackade självklart ja!

Kan moral existera utan Gud? Detta diskuterade jag och religionsfilosofen Stefan Gustavsson från Apologia – Centrum för kristen apologetik. Evenemanget arrangerades i samverkan med det kristna Studieförbundet Bilda Mitt.

Debatten var otroligt rolig, intressant och givande. Det finns vissa saker jag skulle vilja ändra på och förbättra i min prestation, men i det stora hela är jag nöjd över min första debatt. Svenska Apologetiksällskapet var exemplariska i sitt varma och välkomnande bemötande. Jag hoppas att jag får fler möjligheter som denna i framtiden!

Här kan du se debatten:

https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=573606494053957

I debatten refererade jag av misstag till filosofen ”Göran Hägglund”. Självklart ska det vara ”Martin Hägglund”(Vårt enda liv).


Tycker du om min blogg får du hemskt gärna stötta mig via Patreon. Det hjälper mig att kunna fortsätta producera kvalitativt material. Mer om Patreon kan du läsa HÄR. Stort tack till alla som stöttar och läser!  ❤

2 reaktioner till “Min första debatt | Kan moral existera utan Gud?

 1. Hej Amanda! Grattis till en strålande debattpremiär! Till detta vill jag utrycka min uppskattning för dina välgjorda – och vackra – powerpoints. Förebildligt snyggt gjort! Om det någon gång blir aktuellt med powerpoint för min egen del så kommer jag att sträva efter något bild- och designmässigt genomtänkt med sig och dina powerpoints som inspirerande förebild! Hoppas att det blir fler debattframträdanden efter denna fina premiär!

  Gillad av 1 person

  1. Hej!
   Tack så jättemycket för de fina orden! Jag tycker om konst och digital formgivning, så det var väldigt roligt att höra att du tyckte min powerpoint blev bra.
   Jag hoppas också det blir fler debatter för min del! 😊

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s