Att respektera sin kropp

Att respektera sin kropp

Det jag går igenom just nu lär mig otroligt mycket om min kropp. (Läs mer om min skadesituation HÄR). Ibland vill jag hata min kropp. För att den inte fungerar som den ska, för att den är så trasig. För att den har förstört så många år av mitt liv. Men att tänka såhär hjälper inte mig; då utkämpar jag ett krig som jag inte kan vinna.

För att jag ska kunna gå framåt behöver min kropp all uppskattning, kärlek och omsorg som jag kan ge. Den behöver tid för att genomgå tuffa omställningar och läkningsprocesser. Kroppen gör alltid så gott den kan. Den läker och den återuppbygger. Den håller mig vid liv varje dag. Kroppen och jag måste vara ett team!

Canva - Photo Green Leafed Branch

Jag har fått en ny förståelse och respekt för min kropp. Jag vet precis vad den klarar av och inte, jag vet hur jag ska ta hand om den och jag känner igen alla signaler. Jag vet hur det är att kraschlanda och sedan kämpa sig upp igen, jag kan varenda detalj i den fysiska resan. Jag vet hur otroligt viktigt det är att lyssna på sin kropp och prioritera sin kropp.

Jag har också fått en ny tacksamhet. Att mitt hjärta slår går inte att ta för givet. Det finns människor som har det mycket värre. Människor som aldrig blir friska, som förlorar allt, som dör. Jag har i alla fall möjligheten att komma tillbaka ifrån det här.

Jag är stolt över min resa. Den är inte över än, men jag kommer att klara det hela vägen in i mål!

Tycker du om min blogg får du hemskt gärna stötta mig via Patreon. Det hjälper mig att kunna fortsätta producera kvalitativt material. Mer om Patreon kan du läsa HÄR. Stort tack till alla som stöttar och läser!  ❤

14 reaktioner till “Att respektera sin kropp

 1. Du kommer att bli frisk, det borgar din positiva livshållning för. Att sätta ord på sina tankar är som att avlasta sig en del av bördan. I det tomrum som då uppstår fyller du på med positiva tankar. Det har en helande kraft.

  Gillad av 1 person

 2. När jag läser om din resa känner jag igen mig i så mycket! Nervsmärta tar aldrig en paus så man får chans att ladda batterierna. De tär på en när man måste vila då familjen hittar på roliga aktiviteter. Man kan heller inte planera något framåt för man vet inte hur man mår. Jag har levt så här i 5 åt nu och lärt mig en hel del om hur min kropp fungerar. Undvika stress, försöka lyssna på kroppens signaler, träna lagom och att jobba mot små mål. Det låter lätt men i praktiken, i vardagen, är det en utmaning. Min rygg kommer aldrig bli bra men jag ska kämpa för att bli så bra som möjligt. Jag tror på att vara positiv och inte älta allt dåligt som varit.

  Lycka till och stå på dig!

  Gilla

  1. Åh, tack, din kommentar berörde mig så mycket. Det hjälper att veta att man inte är ensam, att det finns andra som går igenom liknande saker. Vi har hamnat i kroppar som plågar oss och som inte vill fungera. Varför är det så? Det kommer vi kanske aldrig få svar på. Men det finns andra sätt att bli lycklig, precis som du skrev, genom att försöka vara positiv och tacksam för annat som vi har fått i livet.
   Det är oerhört starkt av dig att orka fortsätta, trots att du vet om att du inte kommer bli helt frisk. Du inspirerar mig att orka fortsätta jag med. Jag kommer verkligen läsa din blogg och fortsätter gärna att dela erfarenheter och tankar med dig. Tack för din kommentar!

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s