RECENSION | ”Vi är en” av Sarah Crossan

9781408863114

Eller ”One” på engelska. 

Handling (inga spoilers):

Grace och Tippy är två tonårstjejer med väldigt annorlunda liv. Ett liv som både är underbart. underligt och outhärdligt. De är sammanvuxna tvillingar, förenade vid höften. De är två men samtidigt en.

Systrarna ställs inför nya utmaningar när de för första gången ska börja på en vanlig skola. De får möta mobbing, utsatthet, vänskap och kärlek. Samtidigt kryper sig en oundviklig sanning närmare och närmare. Siamesiska tvillingar lever sällan länge. Döden är ute efter Grace och Tippy.

Tema:

Alla människor fungerar på olika sätt och det finns inget som är ”normalt”. Vi lever i den verklighet vi har fått och vi väljer hur vi ska hantera den verkligheten. Boken ger nya perspektiv, vilket väcker en tacksamhet och ödmjukhet inför livet.

51HtvXCPhWL

Mitt omdöme:

Boken var kort, men den gav en stark upplevelse. Varenda ord kändes avvägt och viktigt. Jag slukades in i Grace och Tippys värld. Jag kände det starka bandet mellan systrarna, hur deras kroppar var synkade med varandra. Men samtidigt att de var individer med en egen personlighet och egna viljor.

Jag gillade också att tjejernas familj inte var en perfekt familj. Ofta målas sjukdomsdrabbade familjer upp som helgon. Men faktum är att ett handikapp inte är allt, det är bara en del av en person. Man är inte sitt handikapp. Jag rekommenderar verkligen boken.

HÄR kan du köpa boken på Adlibris. // HÄR kan du läsa mer av mina bokrecensioner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s