I mina lurar | Marsianer, dödsdömda expeditioner och amnesi

HQLZ5649

Här kommer några av de senaste ljudböckerna jag har plöjt mig igenom, och som jag rekommenderar: 

”The Martian” av Andy Weir. En astronaut blir lämnad på Mars. Ensam. Behöver jag säga mer? Nej, det är skitspännande. (Filmatiseringen är också väldigt bra).

De polyglotta älskarna” av Lina Wolff. En underlig bok där vi får följa olika karaktärer, vilkas liv flätas samman på ett märkligt vis. Älskare och förhållanden är ett tema. Bra bok? Jag kan inte bestämma mig. Kanske mer intressant än bra.

”Expeditionen: min kärlekshistoria” av Bea Uusma. En utforskning av polarexpeditionen 1897, kallad ”Andréexpeditionen”. Uusma nystar i gåtan om hur och varför expeditionen slutade i en tragedi.

”Liv efter liv” av Kate Atkinson. Fascineras du av parallella världar?  Av tanken på vad som skulle ha hänt, om du hade gjort saker och ting annorlunda? Då rekommenderar jag dig denna bok!

”The one memory of Flora Banks” av Rosie Jones. Flora Banks har inget korttidsminne. Plötsligt händer något som förändrar allt. Hon kysser en pojke, och hon minns kyssen. Hon bestämmer sig för att jaga efter den pojken, och efter sitt minne, till världens ände. Till Arktis. (Det kommer en full recension på denna bok framöver).

”Askfödd” av Sabaa Tahir. Det är fantasy. Det är uppror mot ett imperium. Det är en flicka, som försöker rädda sin familj, och en pojke som försöker rädda sig själv från att bli ett svärd i imperiets tjänst. En hel massa action.

 

3 reaktioner till “I mina lurar | Marsianer, dödsdömda expeditioner och amnesi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s