Bättre på att skriva än att prata

Jag har alltid varit bättre på att skriva än att prata. När jag skriver kan jag i lugn och ro få fram det jag vill. Jag kan arbeta med texten, ändra och skriva om, tills jag är nöjd. Jag kan kolla upp saker om jag behöver mer information eller har glömt något. Allt är på mina villkor, i min egen takt.

När jag pratar blir allt annorlunda. Jag blir nervös och stressad. Jag trasslar in mig i orden och tappar bort mig själv. Speciellt inför personer jag inte känner så väl, eller inför många människor. När alla blickar ligger på mig, blir det en stor press. Jag känner aldrig att jag får fram det jag vill säga, utan att det blir rörigt eller konstigt. Jag är dessutom oerhört glömsk, när det gäller till exempel namn. Om jag vill berätta om en bra film jag sett, kan jag totalt glömma bort titeln på filmen. Pinsamt. Jag har också fått höra att jag pratar väldigt tyst, och att många har svårt för att höra vad jag säger.

Det är inte direkt så att jag är blyg, eller att jag inte tycker om att prata med människor. För det gör jag verkligen! Jag känner inte alls samma press om jag pratar med personer jag känner väl. Jag är bara bättre på att skriva än att prata, helt enkelt. Jag tror inte att jag är den enda som känner såhär. Berätta gärna hur det är för dig!

Nu till något helt annat: jag ska försöka få mer rutin på mitt bloggande. Från och med nästa vecka kommer jag lägga upp ett nytt inlägg varje tisdag, torsdag och söndag! Vi får se hur det går. 🙂

20151021_072743.jpg

 

2 reaktioner till “Bättre på att skriva än att prata

  1. Jag är precis likadan, har alltid varit. Det är jättesvårt för mig att prata om känslor och hur jag mår. Men får jag skriva så går det mycket bättre. Därför började jag skriva dikter och så när jag var runt…13 år kanske. Jag behövde få något sätt att lätta på allt när jag inte kunde prata om det.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s