New in | Kärlek till biblioteket

Idag tog min älskade pojkvän mig och rullstolen till biblioteket. Ni kan inte ana hur ljuvligt det var att äntligen få komma tillbaka dit. Biblioteket är verkligen en underbar plats för mig. Jag växte nämligen upp mellan bokhyllor. 

När jag var liten, runt 10 år, hängde jag och min bästa vän i biblioteket nästan varje dag efter skolan. På den tiden låg det ett bibliotek utanför stan, nära oss. Sedan bestämde sig kommunen för att flytta det till stan. Vi skrev ett argt brev till kommunen för att få stopp på detta vansinne. Vi fick ett svar där de beklagade, men biblioteket skulle flyttas trots våra protester. Vi blev väldigt ledsna, men det stoppade oss inte. Vi tog oss in till statsbiblioteket med buss istället. För vi kunde inte klara oss utan böcker. 

Sedan dess har jag alltid känt att jag hör hemma i ett bibliotek. Jag får gåshud av de oändliga hyllorna med historier och jag vill läsa dem alla. Och stämningen där är så ljuvlig. Människor i alla åldrar samlas för att studera och njuta av böcker, och alla är välkomma. 

Idag har jag lånat:
Det här är hjärtat” av Bodil Malmsten
Samlade dikter 1954-1996” av Thomas Tranströmer 
Cirkeln” av Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg.

Vad läser du just nu? 😊

New in - Kä

8 reaktioner till “New in | Kärlek till biblioteket

 1. Jag älskar också bibliotek, men jag är tyvärr inte där så ofta nu för tiden. När jag var liten var jag där ofta med pappa 🙂 Han gick till skönlitteraturen och jag sprang upp till barnvåningen och jag har så fina minnen därifrån. Tyvärr har biblioteket i min hemstad bytt lokaler nu så jag kan inte gå dit och återuppleva känslan när jag är hemma och hälsar på.

  Gillad av 1 person

  1. Åh så mysigt, vilken nostalgi! Synd att det inte är samma längre. :/ samma här för mig, saknar verkligen det där lilla biblioteket som fanns i området där jag bodde.
   Tack för din kommentar, trevlig helg! 😊

   Gilla

 2. Håller med, det är så härligt med bibliotek! Biblioteket har varit mitt andra (första ibland) hem sen tidiga år och lite så är det fortfarande. 🙂 Nu jobbar jag ju på bibliotek men det känns inte som ett jobb utan mer som en favoritplats med alla spännande böcker. Och kontakten med människor i olika åldrar. Det är en underbar samlingspunkt! 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Jaaa, så underbart!! Har själv funderat på att bli bibliotekarie, bara för att få vara där hela tiden, där man hör hemma 😉😄

   Tack för din kommentar, ha en superfin helg! 😊

   Gilla

   1. Jaaaa härligt! Det är så kul! 🙂 Känner precis som du, en vill ju vara där en hör hemma och efter ett antal år i andra jobb så blev det så. Tack, detsamma! 🙂

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s