Sinnesstämningen påverkar läsningen

Just nu läser jag: Americanah av Chimamanda Ngozi Adichie.  

Jag har tidigare läst En halv gul sol, och Lila Hibiskus, och jag älskade verkligen båda. Jag har dock svårare för att komma in i denna och jag vet inte riktigt varför. Kanske för att jag är inne i en tuff period just nu och har svårt för att läggs fokus på något. 

Sinnesstämningen kan verkligen påverka läsningen. En bok kan vara jättebra under en viss period i livet, men inte i en annan och tvärtom. 

Om jag inte kommer in i boken snart, lägger jag den åt sidan och läser den en annan gång. Känns onödigt att pressa sig igenom den. Det ska kännas BRA att läsa och man ska vilja PLÖJA sidorna! Så tycker jag i alla fall. 

Vad tycker du om att lägga böcker åt sidan när det känns tungt? Och tror du att sinnesstämningen kan påverka läsningen? Vore intressant att veta. 

 Ha en fin dag! 

6 reaktioner till “Sinnesstämningen påverkar läsningen

 1. Sinnesstämning, livserfarenheter – vem man är och har varit med om – allt påverkar en bok. Det är så många gånger som jag börjat läsa en bok, lagt den åt sidan och sedan har något hänt i livet och jag har återupptagit läsningen och älskat det.

  Jag är med i två bokcirklar. Där är det så tydligt att vi uppfattar böcker olika. det blir väldigt intressanta diskussioner.

  Gillad av 1 person

  1. Jaaa det är helt klart intressant hur innehållet kan förändras så totalt efter läsarens ögon.
   Jag vill verkligen också vara med i en bokcirkel, det verkar så givande, men har tyvärr inte hittat någon för min åldersgrupp. Får kanske starta en egen 😉
   Tack för din kommentar!

   Gillad av 1 person

 2. Jag brukar ge en bok typ 100 sidor. Har jag inte kommit in i den då, lägger jag den åt sidan. Undantaget är Bröderna Karamazov, som jag delvis läste för att känna mig ‘beläst’ 🙂

  Gillad av 1 person

 3. Hej Amanda, en av mina läsar-kompisar och jag har läst Chimamanda och kom var och en fram till att hon kommer att få Nobelpriset. Jag slår vad om det faktiskt, kom ihåg vem som sa det först! Tycker att boken var bra. Hälsningar Lena

  Gillad av 1 person

  1. Hej!! Jag kommer att tänka på er då det händer 😉
   Jag har faktiskt kommit in i boken nu, och nu njuter jag.
   Tack för din kommentar, det gör mig glad. Ha det jättebra!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s